vasárnap, augusztus 02, 2009

planten un blomen avagy a nagyvárosi élet elönyei

a nagyvárosi élet elönyeihez tartozik, hogy az ember akár minden este valami színes kulturális programon vehet részt. az pedig külön öröm, hogyha a lakóhelytöl gyalogosan 10 percre elérhetö a város egyik legnagyobb (47 hektár) pihenöparkja a planten un blomen.

plan

az egykori “zoologischer garten”-t 1930-tól kezdödöen  alakították át az akkoriban divatos nép-parkká,  majd a késöbbi évtizedek során 3 nemzetközi kertészeti kiállításnak is adott helyet és azóta is folyamatosan (át)épül. van benne többek között japánkert teaházzal, rózsakert, gyógynövénykert, trópusház, zenepavillon, egy hatalmas játszótér – mindez telistele szebbnél szebb virágágyásokkal, egzotikus cserjékkel és fákkal, tavakkal és frissen csobogó patakokkal, (vízi)madarakkal – órákon át lehet bolyongani, megpihenni a számos árnyas vagy napos padok egyikén, a zöld füben heverészni és figyelni a flora és fauna megannyi csodáját. mindezt a város közepén a tévétorony tövében.

DSC09382nyáron minden este 22 órától  "wasserlichtkonzert”-et tartanak   (=zenés-fényjátékos-vízi- koncert  - aki tudja a magyar megfelelöjét, kérem írja meg), amely a szó legszorosabb értelmében színes:DSC09385DSC09390DSC09387DSC09388 egy ilyen langyos nyári estén igazán hüsítö és békés kikapcsolódás sok-sok emberrel egy nagy parkban a gyepen üldögélve hallgatni a zenét, a fényjátékban és a csillagos égben váltakozva elmerülni:

2 valaki mondja meg/ komment:

Ancsika írta...

Gyönyörü lehet! szívesen megnézném! :)

murok marci írta...

ha erre jársz, szóljál, összehozzuk;-)