hihetetlen, de ez van: ma sem jutottam el vásárolni. nem mintha messzire kéne mennem, a sarki plusban vagy a zöldségesnél vehettem volna gyorsan ezt-azt. de nem vettem. nem lustaságból (na jó, lehet, hogy nem kellett volna fél tizenegyig aludni, de szerintem ez egyszer egy évben ok – föleg ha az elözö 3 napot a drótszamáron fájófenékkel, az éjszakákat meg sajgó háttal kényelmetlen ágyakon töltötte az ember lánya).
mire elintéztem azt, amit majd késöbb még leírok, elrepült a nap és vacsorát kellett készítenem. “fözz, de a hütöböl” (fhd)-alapon elökerültek a következö alapanyagok:
tagliatelle, 10 dkg bacon, 1 salotta, 1 cikk fokhagyma, 2 paradicsom, 1/4 csomag mélyhütött spenót, 1,5 dl tejföl, parmezán
mialatt megfött a tészta, megpirítottam egy serpenyöben a bacont, majd egy papírkonyhatörlön lecsepegtettem. a zsírján üvegesre pirítottam a hagymát és fokhagymát, majd rátettem a spenótot. amikor felengedett hozzáadtam a tejfölt, majd a cikkekre vágott paradicsomot, sóztam, borsoztam, szerecsendióztam. csak rövid ideig 1-2 percig föztem, hogy ne essen szét a paradicsom (nem szeretem, ha úszkál a héja). a tésztára rámertem a spenótos-tejfölös-paradicsomos szószt, megszórtam parmezánnal és a darabokra tördelt baconnal.
2 valaki mondja meg/ komment:
Hm, ez abszolút az ízlésem szerint van Pedig még sosem jutott eszembe a spenótot paradicsommal párosítani.
nálam is csak a szükség szülte;-) bár most jut eszembe egy idöben gyakran készítettem egy spenótos-paradicsomos lasagnét egy vegetáriánus szakácskönyvböl: a rétegek váltakozvan spenótosak ill. paradicsomosok voltak.
Megjegyzés küldése