szombat, július 25, 2009

pisztácia-fagyi

ma délután nekiálltam fagylaltot készíteni. ki szerettem volna ugyanis próbálni a vadonatúj fagyigépemet. elkészítettem a fagyialapot a következökböl: 8 dkg cukor, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 1 tojássárgája, 7 dkg pisztácia.

DSC09186 a cukrot felolvasztottam a langyos tejben, azalatt egy serpenyöben megpirítottam a pisztáciát, majd 1 evökanál cukorral megdaráltam. a félig felvert tejszínhez kevertem a tojássárgáját, majd a kihült cukros tejet, amelyben elözöleg elkevertem az örölt pisztáciát.  a fagyialapot betettem a mélyhütöbe, 20 perc alatt kiteregettem, majd elökaptam a fagyigépet, hogy a lehült alapból fagyi legyen… de nem lett… mert ez a szép gép, nem kapcsol be….

philips eismaschine

akármit is csinálok vele. igaz földhöz még nem vágtam, de mr. R. is próbálkozott – már hozzászokott, hogy mindig van valami gépem, ami nem akart úgy, ahogy kéne és eleddig mindent sikerült is beindítania.  kivéve a fagyimasinát:-( az ebay-en vettem, már írtam is az eladónak…. szorítsatok, hogy gond nélkül kicseréljék…

valamilyen pótcselekvésre van szükségem: bogi barátnöm elcsábított sárgabarack-lekvár-befözésre, úgyhogy szaladok még venni néhány kilót. láttam ma délután, hogy nagyon szépek vannak megfizethetö árban (normális esetben mindig aranyárban adják….).

a fagyit meg majd igyekszem 2 óránként átkeverni….

5 valaki mondja meg/ komment:

Ancsika írta...

De sajnálom, hogy nem mükszik a géped! :(
Én is Ebay-en vettem; nekem nincs vele semmi gondom. Pedig látom, Te is Philips-et vettél. Biztos kicserélik; ki kell!!!!!
Addig meg kavargasd! Bár nagyon bosszantó az ilyen dolog!
Mennyiért vettél ott nálatok barackot? Nekem sikerült magyar, kecskeméti barackot vennem. Nagy mázli, mert régebben nem is láttam erre, mifelénk!

murok marci írta...

köszönöm az együttérzést ancsi. ez az elsö eset, hogy valami nem müködik, pedig ebay-en és amazonon is már évek óta vásárolok ezt-azt. a fagyit szorgalmasan kevergetem, alakul ám! és kóstolgatom is közben, nagyon fincsi;-) a sárgabarack kilója 1,75 euro volt, francia és nagyon szép. én még magyart sosem láttam itt.

Makka írta...

Részvétem. Meg is buggyannék, ha ilyen történne, Egész biztosan kicserélik, olyan nincs, hogy nem.

murok marci írta...

tegnap én is majdnem megbuggyantamn;-) igen, szerintem is kicserélik. csak tudod milyen izés: csomagolását elökeresni, becsomagolni tisztességesen, küldeni ide meg vissza... ráadásul az egész biztos eltart pár napig

Makka írta...

Igen, a macera benne a legnagyobb baj. Nagyon tudom utálni, amikor olyan dologgal kell foglalkozni mégegyszer, amiről azt hittem, el van intézve.
Nem még egy fagylaltgép esetében! Ez tényleg mindennek a teteje!:)
Tényleg nagyon átérzem, mer időtlen idők óta szeretnék én is fagyigépet.