szerda, július 22, 2009

paradicsomos kefir-kenyér

DSC09135nyaralásunk alatt egy dolog nagyon hiányzott: a saját kenyér.  nagyon vártam már, hogy végre itthon süthessek kenyeret, hiszen annyira más az íze, mint a készen vásároltnak.  ezt a receptet olyan hat hónapja találtam, azóta gyakran készítem, mert nagyon finom és a siker garantált.

hozzávalók: 4 dl kefír, 4 ek olívaolaj, 2 tk cukor, 2 tk só,  40 dkg búzaliszt, 20 dkg teljeskiörlésü búzaliszt, 1 kocka élesztö, 6ek parmezán, 12 apróra vágott szárított paradicsom.

a hozzávalókat a kenyérsütöbe teszem és a normál programon dagasztom/ sütöm. a paradicsomot csak a sípszónál adom hozzá, hogy a darabok egyben maradjanak. úgy is lehet, hogy már az elején hozzáadom, akkor a kenyér kellemesen vöröses színü lesz és a paradicsomdarabok nem láthatóak benne. mind a kétféleképpen nagyon kellemes ízü szendvicsalapot kapunk. egy kis vajjal, sajttal, csírával remek munkahelyi tízórai lesz belöle.   

0 valaki mondja meg/ komment: