szombat, június 13, 2009

túró-rudi – mindenki szereti! túró-rudi recept kerestetik…

nuss ohne  

közületi felhivás: a netto élemiszeri boltokban kapható "quark-riegel” – majdnem túró-rudi. alapja túró, bevonata csokoládé. még évekkel ezelött olvastam is erröl valamit, csak sajnos se közelünkben, se távolunkban netto nem volt. ha valamerrefelé jártunk, látensen mindig nézegettem, hátha látok valahol, de sehol sem jött össze. ma estig. amikor egy tölünk meglehetösen távoli városrészben akadt dolgunk, ahol mit látok? kocsiból ki, netto boltba be. a hütöpolcon tényleg ott vár a rudi.

 

Kürzlich aktualisiert1sajnos csak egy darab epres volt, viszont volt jócskán vaníliás és kakaós. nem mintha az epres lenne a kedvencem, de még mindig jobb, mint az utóbbi kettö. én ugyanis csak és kizárólag a simát szeretem. és néhanapján megeszem megettem volt  az általam csak “lekvárosnak” nevezett túró-rudit. mondjuk, ha pl. ilyen epreset kapnék a sarki közértben, biztos arra is rászoknék elöbb-utóbb. 

 Kürzlich aktualisierthazaérve gyorsan rákerestem, milyenek vannak még. aztán írtam a gyártónak is, hogy én bizony rendszeres vevö lennék rá – ipari mennyiségben. amíg választ kapok abban reménykedem, hogy a sarki plus-unkból hamarosan netto lesz. ezen két lánc tavaly összetette know-how-ját és németország (aldi és lidl után)  3. legnagyobb discountereként vágyik még nagyobb piaci részesedésre. ennek következtében egyre több plusból lesz netto. elképzelni sem tudom, milyen lenne, ha megtörténne és csak úgy bármikor ehetnék túró-rudit *hmmmmmmm*.

addig is:

VAN VALAKINEK EGY BEVÀLT TÙRÒ-RUDI  RECEPTJE és el tudná nekem küldeni?

untitled

12 valaki mondja meg/ komment:

Ancsika írta...

szia Nokedli!
Én is nagy Rudi fun vagyok és én sem tudok hozzájutni, mert itt élünk mi is Némethonban. (bár most lapul a hütömben kb. 15-20 Rudi! Vendégek voltak otthonról!)
Még sosem láttam Nettóban sem ezt a túrós szeletet, amiröl írtál. Holnap elmegyek és megnézem.
Találtam Neked egy oldalt; itt nézegethetsz kedvedre, receptek is vannak: http://turorudi.lap.hu/

De, ha a magyar Google-ba beírod 1000 féle receptet fog kidobni. Remélem tudtam segíteni :)
Üdv! Ancsa

murok marci írta...

szia ancsa,

jaj de irigyellek a hütöben lapuló rudik miatt, mindjárt megnézem a tútórudilap-ot. a guglival sajnos mgyakran az a bajom, hogy annyi, de annyi receptet kidob. órákat töltök aztán a kereséssel. milyen jó lenne, ha tudna lehetne egyet-egyet "próbaharapni" belölük. te próbáltál már házilag túrórudit csinálni?

Ancsika írta...

Nem próbáltam még, mert eddig csak olyan receptet találtam, amit özgerinc formában csinálnak, az meg nem az igazi. Meg tudod, az itteni túró nem olyan, mint az otthoni :(
De megér egy próbát!

Ancsika írta...

Nézd csak mit találtam, Rozika oldalán:
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.kismadar.hu/pics/4007/preview/3c115e98bb062333cd219df4acdc5a8e.jpg&imgrefurl=http://www.gportal.hu/gindex.php%3Fpg%3D19462050%26nid%3D4706509&usg=__k1F-6PcBhjsMLqx7wKshgI2ql5U=&h=300&w=400&sz=91&hl=hu&start=10&um=1&tbnid=b9bKgQDn00x3_M:&tbnh=93&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dt%25C3%25BAr%25C3%25B3%2Brudi%2Brecept%26hl%3Dhu%26sa%3DN%26um%3D1

murok marci írta...

a képet látom, de a receptet nem vagyok képes megtalálni (már ha van)

Ancsika írta...

Hozzávalók :

fél kg.túró, 2 vanilia cukor, 2-3 evőkanál cukor, fél citrom leve, 1 citrom héja reszelve, 1 kis tejföl, 3 teás k. zselatin. A csokimázhoz. 10 dkg.tortabevonó 10 dkg.vaj.vagy margarin.

Elkészítés.

A túrót egy nagyobb szűrőn,áttöröm,(nem teaszűrő) és jól összekeverem az összes hozzávalókkal a zselatin kivételével. A zselatint 1 dl.vizzel felhevítem,és langyosan beleöntöm a túróba.Az összekevert masszát a folpakba rakosgatom,és vékony rudakba szorosan betekerem.A két végét jó becsavaron,hogy keményebb legyen.Ezt egy éjszakán át a hűtőben tartom,Nem szabad fagyóba tenni. Másnap a csokit gőz fölött a vajjal simára olvasztom,és amikor már nem meleg, de még jó folyós,egyenként beleforgatom,az előzőleg kicsomagolt és feldarabolt masszát. Érdemes egy kis műa.lapáttal,hogy ne törjön. Egy rácsra rakom ki,hadd csorogjon le a felesleges csoki. (Azt újra lehet használni.) Vékony pengéjű késsel könnyedén le lehet szedni dermedés után.

Jó étvágyat ! / Rozika receptje /

Anita írta...

http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2009/06/gyerekzsur.html

Anita írta...

Ma készítettem el a túrógolyókat.
Nekem kicsit édes volt, szóval legközelebb kevesebb mézzel készítem. Egy kicsit elfolytak a golyócskák, ezért rács helyett tányérra raktam, ahonnan egy kicsi mikrózás után könnyen felszedhető.
Én Bukarestben lakom és itt csak tejcsokis Dots (Pöttyös rudi) kapható, amit nem szeretek. Nagyon megörültem ennek a receptnek.

Anita írta...

http://nosalty.blog.hu/2008/08/25/vkf_xviii_kulonleges_turosok

http://csakapuffin.blogspot.com/2008/08/vkf-szibarackos-trdesszert-s-trrudi.html

http://sutisnene.blogspot.com/2008/08/vkf-xviii-3-tr-rudi-hzilag.html

Kicsit utánanéztem pár túró rudi receptnek a gasztrobloggerek körében és mindenki beteszi egy kis időre a túrós golyót, rudat a mélyhűtőbe a csokiba mártás előtt, így könnyebb kezelni. Legközelebb így próbálom.

murok marci írta...

szia ancsa, csak most láttam a receptet. köszönöm, majd kipróbálom (de majd csak a nyaralás után).
sikerrel jártál a nettóban?

murok marci írta...

anita, köszönöm a sok jó receptet, majd jelentkzem, ha próbálkoztam´.

Anita írta...

Ma elkészítettem DV receptje alapján ismét a túró golyókat. Pár órára betettem a mélyhűtőbe csokiba mártás előtt. Szép vékony csokiréteg ölelte körül a formás kis golyókat.
Még annyit változtattam, h tettem bele egy kis reszelt citromhéjat, valamint a darát keksz helyett, darált zab- ill. rozspelyhet használtam. A kis kópémnak is nagyon ízlett, kitűnő uzsonna.