péntek, június 19, 2009

menta az ablakban – S.O.S

van egy szép mentabokrom a konyha ablakában. öröm nézni, hogyan nö, fejlödik, erösödik napról-napra. nagyon szeretek belöle teát készíteni, leveleivel salátát bolondítani, vagy csak egyszerüen néhány szép kis levelével desszertet csinosabbá tenni. ma reggel felfedeztem rajta néhány szép példány levéltetvet, amelynek fényképezését majd még gyakorolnom kell, de aki figyelmesen megnézi a képet, biztosan megtalálja öket így is:

van valakinek valami bevált receptje, mit lehet ilyenkor tenni? (katicabogarat már kerestem az erkélyen, de egyet sem találtam.)

2 valaki mondja meg/ komment:

Reni írta...

Pár hete nekem is megtetvesedett totálisan a mentám az erkélyen és én fogtam és tövig levágtam, valamint felfrissítettem a földjét. Azóta megint nagyon sok hajtás és levél van rajta, tetűt egyelőre még nem láttam.. hallottam amúgy én már olyasmit, hogy néhány gerezd fokhagyma a földjébe dugva távol tartja a gonoszakat :)

murok marci írta...

köszi reni. de ha csak levágom, akkor nem marad a földben ill. a gyökérben tetü(lárva)? most hogy mondod, a fokhagymát azt hiszem már én is hallottam. egy próbát megér.