bogi barátnömnek köszönhetöen jutottam el erre a vega-oldalra. érdemes rajta nézelödni, mert sok érdekes információt és legalább ugyanennyi izgalmas receptet tartalmaz. ez a saláta annyira megtetszett, hogy gondolatban gyorsan felmértem, mi is van hozzá itthon. szerencsére az alapok: paradicsom, olívabogyó és füstölt sajt voltak, a többi hozzávalót pedig helyettesítettem azzal, ami volt. így lévén ma délben egy gyors görögös ihletésü saláta az ebéd.
hozzávalók 1 személyre:
2 közepes paradicsom kockákra vágva
10 szem olívabogyó
5 dkg füstölt sajt (nekem scamorza volt itthon, otthon eltudnám képzelni karavánnal is) kockákra vágva
mindezeket egy salátástálkában összekeverem, majd leöntöm a a következö joghurtos keverékkel:
2 dl natúr joghurt (most a krémesebb görög lejárt volt itthon)
2 ek jó minöségü olívaolaj (ez nagyon fontos)
1/2 ek citromlé
1/2 ek akácméz
só, frissen örölt zöldbors, egy csipet szárított örölt gyömbér, friss oregánó
a salátát óvatosan összekeverem és megszórom pirított szezám és fenyömaggal (az elöbbi még tegnapról maradt, ehhez tettem egy pár fenyömagot és együtt megpirítottam egy serpenyöben).
![]()
én két részletben ettem. tényleg nagyon jót tesz, ha szobahömérsékleten 20-30 percet áll. akkor viszont érdemes a magvakat csak fogyasztás elött rászórni, ha más is úgy szereti mint én: roppanósan.

0 valaki mondja meg/ komment:
Megjegyzés küldése