vasárnap, augusztus 31, 2008

töltött paprika


egyik kedvencünk. biztosan nem csak a miénk. tapasztalatom szerint csak akkor jó, ha jó sokat fözök belöle egyszerre. a maradékot remekül le lehet fagyasztani. nálam a töltött paprika csak és kizárólag magyar paprikából készülhet. még szerencse, hogy nyár közepétöl szeptember végéig itt is mindig lehet kapni. egyébként a fött paprikát nem szeretem (kivétel a lecsóban) megenni. így aztán én a töltött papikát úgymond paprika nélkül eszem.
2 személyre
(a receptet lehet "felszorozni")
4 fehér paprika
200 g darált hús
50 g félig készre fözött rizs
1 kis fej hagyma
só, bors, pirospaprika
1 l paradicsomlé
ízlés szerint csomó zellerlevél
só, bors
30-35 perc fözési idö, körítésként héjában fött sósburgonya és egy pici cukor + tejföl.
az elkészítési módját most nem írom ide, mert ez az az étel, amit mindenki el tud így is készíteni. ha mégsem, szívesen elküldöm e-mailben:-)

0 valaki mondja meg/ komment: