nem vagyok különösebben süteményfüggö és nem hinném, hogy rendszeres olvasóim az édességek miatt látogatnának. most mégis úgy alakult, hogy egy héten belül másodszor készítek édeset.
!!!ACHTUNG!!!
innentöl csak azok olvassák tovább, akik nem félnek a függöségek kialakulásától, mert ezek a kekszalapú torták kifejezetten veszélyesek. egyébként pedig csak elönyük van: nagyon gyorsan és változatosan elkészíthetök, kevés alapanyagot igényelnek, nem kell begyújtani a sütöt, mindenkinek nagyon ízlenek.
10 db porrá morzsolt babapiskótát összekevertem 6 dkg olvasztott vajjal, majd egy sütöpapírral kibélelt 14 cm-es tortaformába töltöttem és be tettem a hütöbe.
a krémhez összekevertem 10 dkg olvasztott fehér csokoládét 10 dkg mascarponéval (ha lett volna egy kis natúr joghurtom, azt is bele tettem volna). a tortalapot tele raktam ribizlivel, rákentem a krémet, majd a tetejét is megpakoltam ribizlivel. mivel mindez este nyolckor történt, éjszakára hütöbe tettem. 3 óra is elég lett volna, de kibírtam, hogy éjjel ne keljek fel megkóstolni. be kell vallanom, nehezemre esett.
1 valaki mondja meg/ komment:
Már a múltkori áfonyás tortád is nagyon tetszett, ez sem különben.
Megjegyzés küldése