vasárnap este egy nagyon merész vállalkozásra adtam a fejem. a tökéletes bárányfilét szerettemm volna még jobbá tenni. mintegy meglepetés vacsoraként páromnak, a kerékpáros versenyen való remek szereplésért. ehhez tudni kell, hogy nálunk évek óta csak ez a “tökéletes bárány” kerül az asztalra: rózsaszínre sütve, rozmaringos-fokhagymás-olívaolajos-citromos pesztóval, amelyben a rozmaring mellett csak a fokhagymából van több. ez így annyira perfekt, hogy bármi más csak ronthatna rajta. most elöször próbálkoztam valami mással: a 2-3 perc alatt natúr kisütött bárányfiléket egy diós-petrezselymes pesztóval fedtem be és toltam 10 percre forró sütöbe. éppen csak annyira, hogy a pesztó kicsit megpiruljon, a bárány viszont még ne süljön át teljesen és semmiképp se legyen száraz. hozzávalók: személyenként 2 bárányfilé, 2-3 perc alatt forró olajban sütve, a pesztóhoz: dió, petrezselyemzöld, fokhagyma, olívaolaj, só, bors összeturmixolva. köret: padlizsán, cukkini, paradicsom, 30 perc alatt 220 °c-on olívaolajjal, sóval, kevés citromlével a sütöben megsütve és 10 dkg árpagyöngy (fözési ideje: 40 persütötc). a pezstóval beborított bárányt 10 percre beteszem a sütöbe, amely még meleg a padlizsános zöldségtöl. az utolsó 5 percre felkapcsolom a sütöt 250 °C-ra 8ha van, grill-funkcióra- vigyázzunk, ne égjen meg, a dió gyorsan keserü lehet). mit mondjak, szép is lett és nagyon finom is. az ünnepeltnek is nagyon tetszett.
hétfő, augusztus 17, 2009
bárányfilé másként
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 valaki mondja meg/ komment:
Megjegyzés küldése