hétfő, augusztus 17, 2009

bárányfilé másként

vasárnap este egy nagyon merész vállalkozásra adtam a fejem. a tökéletes bárányfilét szerettemm volna még jobbá tenni.  mintegy meglepetés vacsoraként páromnak, a kerékpáros versenyen való  remek szereplésért. ehhez tudni kell, hogy nálunk évek óta csak ez a “tökéletes bárány” kerül  az asztalra: rózsaszínre sütve, rozmaringos-fokhagymás-olívaolajos-citromos pesztóval, amelyben a rozmaring mellett csak a fokhagymából van több. ez így annyira perfekt, hogy bármi más csak ronthatna rajta.  IMG_0543most elöször próbálkoztam valami mással: a 2-3 perc alatt natúr kisütött bárányfiléket egy diós-petrezselymes pesztóval fedtem be és toltam 10 percre forró sütöbe. éppen csak annyira, hogy a pesztó kicsit megpiruljon, a bárány viszont még ne süljön át teljesen és semmiképp se legyen száraz. IMG_0538hozzávalók: személyenként 2 bárányfilé, 2-3 perc alatt forró olajban sütve, a pesztóhoz: dió, petrezselyemzöld, fokhagyma, olívaolaj, só, bors összeturmixolva. köret: padlizsán, cukkini, paradicsom, 30 perc alatt 220 °c-on  olívaolajjal, sóval, kevés citromlével a sütöben megsütve és 10 dkg árpagyöngy (fözési ideje: 40 persütötc). a pezstóval beborított bárányt 10 percre beteszem a sütöbe, amely még meleg a padlizsános zöldségtöl.  az utolsó 5 percre felkapcsolom a sütöt 250 °C-ra 8ha van, grill-funkcióra- vigyázzunk, ne égjen meg, a dió gyorsan keserü lehet).IMG_0544 mit mondjak, szép is lett és nagyon finom is. az ünnepeltnek is nagyon tetszett.

0 valaki mondja meg/ komment: