hétfő, július 27, 2009

főzz az egészségedért-egyszerűen, könnyedén de műanyagok nélkül

trinity, viki, max és garffyka  indították el a kezdeményezést és kérték meg a gasztroblogolókat, hogy mutassuk meg, hogyan lehet egyszerüen nagyszerüt fözni - mindenféle E-szám nélkül, természetes alapanyagokból  könnyen, gyorsan, gazdaságosan.

die suppe lügt

az elmúlt évek során egy halom könyvet olvastam ebben a témában. az elején csak egész egyszerüen azért, mert érdekesnek találtam. aztán  egyszer csak bekattant, hogy jé én is mennyi minden egészségre káros dolgot  fogyasztok, anélkül, hogy tudatában lennék.

wie uns die lebensmittelindustrie

azóta sokat változtattam étkezési szokásaimon és közvetlen környezetemet is igyekszem kicsit befolyásolni – utóbbi itthon nem igazán nehéz, mert csak én fözök. valahol olvastam (sajnos nem emlékszem hol), hogy csak azt az élelmiszert kell/ szabad megvennünk, amelyet még nagyanyáink is felismernének, ha bevásárolni indulnának a modern hiperszuperekben.  mindazt, amit forgatnának kezükben, mondván ”ilyet még sosem láttam, mi lehet ez vajon?” – hagyjunk ott szépen a polcon.

egy másik  alapszabály szerint pedig ne vegyünk meg semmit, amit reklámoznak!

aus teufels topf

mától én is külön címszóval látom el az idevágó recepteket és remélem, hogy sikerül néhány kedves olvasónak hasznos tippeket adnom.

3 valaki mondja meg/ komment:

Nyafkamacska írta...

Ez egy nagyon jó kezdeményezés.
És nagyon tetszik a két alapszabályod. A második jegyében nem vettem ma joghurtot, mert csak az agyonreklámozott márkájú volt. Sajnos a legtöbb boltban csak az van. Egyre messzebbre kell mennem, hogy mást is kapjak :-(

murok marci írta...

akkor most tényleg büszke lehetsz magadra, hogy ellenálltál;-) a két alapszabályban nekem az tetszik a legjobban, hogy könnyen megjegyezhetöek és nem függnek az aktuális "egészséges-étkezésre-tippeket-adó-trendektöl".

trinity írta...

Tetszenek a szabályaid!!!
Rögtön fel is veszlek a listára és köszi a postot!!!