trinity, viki, max és garffyka indították el a kezdeményezést és kérték meg a gasztroblogolókat, hogy mutassuk meg, hogyan lehet egyszerüen nagyszerüt fözni - mindenféle E-szám nélkül, természetes alapanyagokból könnyen, gyorsan, gazdaságosan.
az elmúlt évek során egy halom könyvet olvastam ebben a témában. az elején csak egész egyszerüen azért, mert érdekesnek találtam. aztán egyszer csak bekattant, hogy jé én is mennyi minden egészségre káros dolgot fogyasztok, anélkül, hogy tudatában lennék.
azóta sokat változtattam étkezési szokásaimon és közvetlen környezetemet is igyekszem kicsit befolyásolni – utóbbi itthon nem igazán nehéz, mert csak én fözök. valahol olvastam (sajnos nem emlékszem hol), hogy csak azt az élelmiszert kell/ szabad megvennünk, amelyet még nagyanyáink is felismernének, ha bevásárolni indulnának a modern hiperszuperekben. mindazt, amit forgatnának kezükben, mondván ”ilyet még sosem láttam, mi lehet ez vajon?” – hagyjunk ott szépen a polcon.
egy másik alapszabály szerint pedig ne vegyünk meg semmit, amit reklámoznak!
mától én is külön címszóval látom el az idevágó recepteket és remélem, hogy sikerül néhány kedves olvasónak hasznos tippeket adnom.
3 valaki mondja meg/ komment:
Ez egy nagyon jó kezdeményezés.
És nagyon tetszik a két alapszabályod. A második jegyében nem vettem ma joghurtot, mert csak az agyonreklámozott márkájú volt. Sajnos a legtöbb boltban csak az van. Egyre messzebbre kell mennem, hogy mást is kapjak :-(
akkor most tényleg büszke lehetsz magadra, hogy ellenálltál;-) a két alapszabályban nekem az tetszik a legjobban, hogy könnyen megjegyezhetöek és nem függnek az aktuális "egészséges-étkezésre-tippeket-adó-trendektöl".
Tetszenek a szabályaid!!!
Rögtön fel is veszlek a listára és köszi a postot!!!
Megjegyzés küldése