egy kedves barátom visszaérkezett budapeströl. ez alkalomból (na és persze a macskák “átadásával” kapcsolatban is) találkoztunk pénteken este. az elöétel egy nagyon finom padlizsánkrém volt:
hozzávalók (2 éhes embernek):
2 padlizsán (180 fokon 1,5 órát sütve)
1/4 hagyma reszelve
2-3 evökanál olívaolaj (“amennyit felvesz”)
só, bors, 1/4 –1/2 citromlé (frissen facsart)
a megsült padlizsánt kivájjuk a héjából és a többi hozzávalóval egy botmixerrel összekeverjük. az olívaolajat, citromlevet, sót, borsot érdemes apránként hozzáadni és a krémet kóstolgatni, amíg a kívánt konzisztenciát és ízhatást sikerül elértük. a siker titka, a jól megsült padlizsán és a nem túl sok (de nem is kevés) füszerek egyensúlyában rejlik.
0 valaki mondja meg/ komment:
Megjegyzés küldése