csütörtök, május 14, 2009

sült zöldspárga

amíg tart a spárga-szezon spárgát eszünk spárgával. szerencsére párom is nagyon kedveli, így nem kell gyözködnöm. ellenkezöleg, ha pár napig nem kerül az asztalra, meg is kérdezi, mikor eszünk újra. ez a sült zöldspárga idei kedvencünkké nötte ki magát. melegen, hidegen – istenien finom.

DSC02706

két személy részére:

50 dkg zöldspárgának a végeit meghámozom, száraz végét levágom. négyesével becsomagolom öket baconba és egy kivajazott tüzáölló tálba fektetem. meglocsolom egy kevés olívaolajjal, a spárgákra szórok 1-2 teás-kanálnyi barnacukrot és 2 teáskanál citromlevet, hozzádobok 3-4 fokhagymacikket, néhány szál kakukkfüvet. ma 2 paradicsom is került mellé. 20 perc alatt  elömelegített sütöben készre sütöm. frissen reszelt parmezánnal és frissen örölt borssal ettük. mindenféle körítés nélkül, mert már nagyon késöre járt. azért egy kis darab kenyér csak kellett, hogy a végén a finom olajat kitunkoljuk.  na és persze egy jó kis hideg fehérbor nélkül nem spárga a spárga.

DSC02711

érdemes dupla adagot készíteni, mert hidegen másnap pirítóssal ugyanolyan finom, ráadásul szupergyors vacsora.

0 valaki mondja meg/ komment: