tavaly születésnapomra készítettem egy vendégseregnek ezt a finom rágcsálnivalót. azóta gyakran készítem. viszonylag kevés befektetéssel, sok dicséretet arathatunk vele. érdemes viszont megemlítenünk, hogy lesz még más ennivaló is, különben pillanatok alatt eltünik a tálcákról.
1 csomag mélyhütött leveles tésztát felengedek. ezalatt elkészítem a kétfajta pesztót:
zöld: egy jó maréknyi medvehagyma, olívaolaj (2-3 ek) , egy fél maréknyi pirított fenyömag, parmezán, só, bors – mixerrel felaprítva.
piros: 6-8 szárított paradicso, olívaolaj (2-3 ek), egy fél maréknyi pirított fenyömag, parmezán, só, bors – mixerrel felaprítva.
a vékonyra nyújtott tésztalapokat a pesztóval megkemen, szorosan feltekerem (elöbb az egyik oldalról a közepéig, majd a másik oldalról szintén a közepéig) és egy éles késsel 2 cm-es csigákra vágom. 200 fokra elömelegített sütöben 15 perc alatt megsütöm.
0 valaki mondja meg/ komment:
Megjegyzés küldése