a szokott módon tojásrántottát csináltam. nálam ez úgy “szokott”, hogy ha van egy kis szalonnám, akkor azt apróra vágom, zsírját lassú tüzön kiolvasztom, majd ráteszek egy-két karikára vágott vöröshagymát. amíg a hagyma sül, felverek x tojást (a reggelizök számától függöen), kicsit sózom, borsozom, paprikázom. ha a hagyma kellöen megsült, ráöntöm a felvert tojást és lassú tüzön néhány percig sütöm, úgy hogy még egy picit folyós maradjon és semmiképpen se száradjon ki. ezalatt villámgyorsan apró kockákra vágok legalább 1 paradicsomot (magja és leve nélkül) és a kész tojásrátottába keverem. még gyorsabban elömelegített tányérra szedem, snittlinget vágok rá és mellé szórok egy maréknyi csírát (ez retek volt).
ok. ez a deluxe-variáns volt- de nem csak húsvétkor mennyei.
0 valaki mondja meg/ komment:
Megjegyzés küldése