valamelyik gasztroblogon láttam egy céklás saláta- receptet. napokig járt a fejemben, de mire odajutottam, hogy elkészítsem, nem emlékeztem rá, kinél láttam és pontosan mi is volt benne. annyit tudtam, hogy cékla, alma, dió és balzsamecet tutira volt a hozzávalók között.
én így készítettem:
1 fött cékla
1 közepes alma
1 marék pirított dió
az öntethez:
2 ek balzsamecet
3 ek szölöolaj
1 tk fügemustár
1 tk méz
só, bors, örölt chili, örölt gyömbér
a céklát és az almát felkockázom. az öntethez való egy csavaros (lekváros)üvegben alaposan összerázom, majd a céklás almához adom. jól átkeverem, hogy mindenhova jusson a az öntetböl és legalább egy órára a hütöbe teszem, hogy az ízek összeérjenek. tálaláskor megszórom a pirított dióval és egy szelet csíkokra vágott marhasonkával (ami ugyan nagyon finom volt, de a saláta nélküle is kiváló lesz).
annyira finom, hogy én már többször készítettem a munkahelyre is - jól bírja a "szállítást" a bicikli csomagtartójában is.
kedd, január 27, 2009
cékla-saláta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 valaki mondja meg/ komment:
Megjegyzés küldése